Saturday, April 18, 2009

Keedukreemieksperiment



Keedukreem tuli ilus ja tükkideta ja pikitud kreeka pähkleist. Siis oli vaja võtta vaid koogipõhjad - siiani pole kindel, mis põhjad need sellised olid. Oleks justkui nagu biskviit olnud, aga samas mitte ka päris. Seda teab vist vaid Laura ema, kes meid koogimaterjalidega varustas (põhjad + retsept + pähklid).
Kook ise ülilihtne - põhi, kreem, põhi, kreem, põhi, kreem ja pähkleid peale ka veel. Seisma peaks ta vähemalt üleöö ja siis veel õhtuni näiteks. Ja ka siis polnud põhjad veel täielikult läbi imbunud. Aga filmiõhtule väga sobiv kook. Sööd tüki ja siis tahaks veel ja...Aga siis on õnneks kõht liiga täis, et veel üht tüki haarata.
Järgmisel õhtul oli kogu asi paremini läbi imbunud, aga siiski peaks vist põhjasid millegagi immutama eraldi. Tsipa.
Ahaa-moment - vahukoorega maitseb veel eriti hää (kui kreemi ega vahukoort liiga magusaks ei tee, muidu läheb väga käest ära). Pidi ju vana koogi viimase tüki hommikul ära sööma, et uus külmikusse mahuks ja vahukoort jäi ka üle.


Muuseas, tegu on ühega neist kesköistest kookidest, kuna see eksperiment valmis umbes poole ühe ajal. Midagi sinnakanti. Tõeline öölaps.

Next time: Shwartzwälder elik Black Forest elik kirsitort.

No comments: