Thursday, December 18, 2008

Peanut butter chocolate yumminess

Väikeseks eeljõuluks, isegi enne piparkooke, mida on pühapäeval oodata, segasin varajastel hommikutundidel kokku maapähklivõi-šokolaadi...asja. Ja kuna retsept oli nii võõras, siis ajasin näpuga järge ja otsisin (peaaegu) kõik vajaliku ka välja ja tarisin koju.


Potti (suurde!) valasin:
120ml agaavisiirupit (meie poest saab! ;))
240ml maapähklivõid
120ml pruuni Demerara suhkrut (võib ka palju vähem panna)
120ml puhast kakaopulbrit
60ml kanget kohvi
120ml rummi (õigemini tegin mina rohkem kohvi ja tilgutasin rummiessentsi sisse - loogilistel põhjustel)
Kõik need asjad nägid suures potis suure hunnikuna tõsiselt vastikud välja, aga nõrgal tulel kuumutades muutub olukord palju paremaks ja kompott sulandub ilusaks ja ühtlaseks pruuniks šokolaadimassiks.

Umbes pärast viit minutit lisada:
1,2l riisikrõbinaid (no näiteks need šokolaadiga hommikusöögiasjandused, ~11.- pakk)
ja segada kõik see korralikult ära. Võtta (originaalis tollipaksune hästi rasvatatud küpsetusplaat, minu puhul) küpsetuspaberiga kaetud ümmargune küpsetusvorm ja kuhjata see suur riisimass sinna sisse. Hoolikalt ja tihedalt ühtlaseks patsutada ja tunniks külmkappi lükata.


Tunni aja pärast sulatada veevannis šokolaadi (1 tavaline, keskmine tahvel tumedat šokolaadi) ja teelusikas õli, võtta nüüdseks juba kõva riisimass külmkapi sügavustest ning katta sulašokolaadiga. (Mina puistasin veel pähklipuru ka peale) Uuesti külmikusse. Peaks piisama tunnist ajast, et valmis oleks. Mul jäi umbes 4 tunniks.
Ja arusaadavalt oli see kapist võttes nii tahe, et isegi suur kööginuga vajas tugevat jõudu, et sellest läbi murda.

Lõpuks suutsin üksteisest eraldada pisikesed kuubikud (või tegelikult üsna ebakorrapärased üksused).

Ja surusin nad purki! Mis üle jäi, sai ära söödud. Purki hoida külmkapis, muidu tekib purki suur pruun löga.

Hoiatus! - HÄSTI magusad, kui teha täpselt retsepti järgi. Vähem suhkrut või see üldse ära jätta. Ja kindlasti saab agaavisiirupi asendada näiteks täiesti tavalise isetehtud suhkrusiirupiga või mis iganes muu siirupiga.

(Originaal, mille kogus on tegelikult 2x suurem)

1 comment:

Hannele said...

Mamm! :)
Ma sain joululounal homemade amaretto-sokolaadi asjandusi, a ma arvan, et sul on paremad!