Sünnipäevaks klopsisin kokku võileivatordi ja šokolaaditordi.
24 viilu röstsaia (mul oli 16 vist ja täistera omi)
immutamiseks 1,5 dl lahjendatud sidrunimahla
täidiseks 600g maitsestamata toorjuustu (mul küüslaugu tofumääre)
1 purk/190g pestokastet
soola, pipart
500g tomateid
peale 200g ürdimaitselist toorjuustu (mul roheline tofumääre)
kaunistuseks - mida iganes tegelikult, mul oli basiilik
Suurt kunsti sel pole: saiaviiludel servad maha raiuda, tomatid paljaks koorida, hakkida, juustu ja maitseainetega segada, saiaviilud immutada, tomati-juustukaste vahele ja järgmine kiht. Serveerimiseni hoida külmas. Kaunistus ei tulnud mul kuigi hästi välja, aga mis sellest, maitses küll hästi...tekitades sellega nüüd jälle isu. Peaks kordama.
Šokolaaditort: Ei suuda meenutada, mis retsepte kasutasin, sest see on täiesti segasummasuvila. Põhjad olid poest - Wieneri šokolaadi tordipõhjad, mis seekord ka isegi üksteise küljest lahti tulid ilma sajaks killuks purunemata (nagu juhtus eelmine kord). Immutuseks kange kohv. Ühe kihi vahele läks apelsinimarmelaad (kasutasin Rainbow oma - sellel oli suhkrusisaldus nt väiksem kui eesti omadel), teise vahele šokolaadikreem (mille retsepti ei leia üles - ilmselt sulašokolaad + midagi), peale samuti sulatatud šokolaad sulavõiga. Kaunistuseks Domino trühvlid ja pähklipuru.
Tuli vist täitsa söödav kraam kokku.
Lisaks olid kohustuslikud porgandi- ja lillkapsajupid dipikastmes ja puuviljavardad.
No comments:
Post a Comment