Wednesday, December 24, 2008

It's Christmas time (in the kitchen)!

1. osa - Pühapäevased piparkoogid

Sel aastal jõudsin oma esimeste piparkookideni alles paar päeva enne jõule, siis, kui algas talv ja süüdata sai neli küünalt. Ja talve algust tähistasimegi Nõmmel nende Egiptusest pärit (nagu teatas herr Pilt raadios) küpsiste meisterdamisega - siiski meie oma moodi, tradistionaalsete kujudega.
Ehk siis samm 1 (pärast taigna, jahu ja muu vajaliku muretsemist):
Rivistada üles piparkoogivormid



Samm 2 (pärast taigna lahtirullimist):
Vajutada kõikvõimalikud erinevad vormid taignasse lootuses, et neid sealt edukalt ka pannile tõsta saab. Esimene katse läks veidi nihu, sest ma suutsin taigna paberilehepaksuseks rullida.



Samm 3:
Tõsta kujud pannile, kaunistada meelepäraselt. Mul oli käepärast agaavisiirup, demerara suhkur ja natuke värvilist suhkrut ka.



Samm 4:
Lükata plaat ahju ja oodata, oodata, oodata...aga mitte nii kaua, et pardid ega mõmmid ega südamed ei kõrbeks.



Samm 5:
Laduda jahtunud piparkoogikesed taldrikule, kaussi või ükskõik, kuhu, tegelikult ja klõpsida enam-vähem kunstipäraseid fotosid.



No comments: