Või banaanikarask, oleneb.
Pilti pole, sest tuli otse ahjust, läks kiiremat teed pidi kotti ja siis juba Viljandisse, kuhu ka jäänused jäid. Aga retsept:
3 küpset banaani
2 spl (oliivi)õli
2 tassi ~ 473 dl jahu
3/4 tassi ~ 177 dl suhkrut
1 tl soola
1 tl söögisoodat
1/2 tassi ~ 120 dl purustatud pähkleid, mandleid vms.
Banaanid püreestada ja kõige muuga ühtlaseks segada. 175 kraadi juures umbes tund küpsetada (ehk kuni valmis on - mul läks turboahjus kiiremini)
Parim asi selle juures on, et peaaegu kõike võib muuta - mina kasutasin tavalise jahu asemel täisterajahu (sellest ka karaski-moodi "leib"), fariinisuhkrut, sojaõli ning mandlipuru. Sisse võib loopida ka veel rosinaid, kui kindel on, et kõik sööjad ikka rosinaid söövad :P
Pilti pole, sest tuli otse ahjust, läks kiiremat teed pidi kotti ja siis juba Viljandisse, kuhu ka jäänused jäid. Aga retsept:
3 küpset banaani
2 spl (oliivi)õli
2 tassi ~ 473 dl jahu
3/4 tassi ~ 177 dl suhkrut
1 tl soola
1 tl söögisoodat
1/2 tassi ~ 120 dl purustatud pähkleid, mandleid vms.
Banaanid püreestada ja kõige muuga ühtlaseks segada. 175 kraadi juures umbes tund küpsetada (ehk kuni valmis on - mul läks turboahjus kiiremini)
Parim asi selle juures on, et peaaegu kõike võib muuta - mina kasutasin tavalise jahu asemel täisterajahu (sellest ka karaski-moodi "leib"), fariinisuhkrut, sojaõli ning mandlipuru. Sisse võib loopida ka veel rosinaid, kui kindel on, et kõik sööjad ikka rosinaid söövad :P
Lihtne asi, aga ma arvan, et see pole mul vaid ühekordne tegemine - mulle maitses väga. Lihtsuses peitub võlu, eks? =)
Ja mulle sobib selline küpsetis eriti hästi, kuna pole seal ei muna ega piima, mida ma niikuinii väga hea meelega ei kasutaks.
Ja mulle sobib selline küpsetis eriti hästi, kuna pole seal ei muna ega piima, mida ma niikuinii väga hea meelega ei kasutaks.
No comments:
Post a Comment